Hoelang moet ik wachten?

De wachtlijst is voortdurend in beweging. Uw plaats kan dus dagelijks wijzigen en u kunt zowel vooruit als achteruit gaan. Hoe kan dat?

  • Iemand die eerder dan u ingeschreven was, kan zijn woonkeuze uitbreiden bij actualisatie of een eerste aanbod. Als hij/zij dit wijzigt naar woningen waar u ook voor ingeschreven bent, komt deze kandidaat dus voor u op de wachtlijst te staan.
  • We moeten rekening houden met een aantal voorrangsregels. We houden rekening met de rationele bezetting (grootte van de woonst ten opzichte van de grootte van het gezin), absolute en optionele voorrangsregels. We geven bijvoorbeeld voorrang aan mensen die nog geen sociale woning hebben en kijken of kandidaten hun officiële woonplaats in Kortrijk of deelgemeenten hebben.
  • Wonen Regio Kortrijk is bezig met een grootschalige renovatie van het patrimonium. Dit betekent dat de huurders van zo’n gerenoveerde woning moeten verhuizen. Deze huurders krijgen voorrang op kandidaten die eerder ingeschreven waren.

Wanneer krijg ik een huurpremie?

Staat u al vier jaar of langer op de wachtlijst voor een sociale woning en huurt u ondertussen een private huurwoning? Dan kunt u misschien maandelijks een huurpremie krijgen. U moet aan een aantal voorwaarden voldoen en het bedrag van de huurpremie verschilt in elke situatie. Meer informatie leest u op de website van Wonen-Vlaanderen.

Het agentschap Wonen-Vlaanderen stuurt u automatisch een gepersonaliseerd aanvraagformulier op als u in aanmerking komt voor de premie. Het baseert zich daarvoor op gegevens van onze en andere huisvestingsmaatschappijen over de wachttijd en uw inkomen. Laat ons dus zeker elke wijziging in uw adres of gezinsinkomen meteen weten.

Pas op! Als u een aanbod van een sociale woning weigert dan kan u uw huurpremie verliezen. Bent u niet akkoord? Dan kunt u een klacht indienen met een aangetekende brief bij het Agentschap Wonen – Vlaanderen, afdeling Toezicht, Havenlaan 88 bus 22, 1000 Brussel.

Wonen Regio Kortrijk

Nieuwstraat 13
8500 Kortrijk

Neem contact op

Bel ons elke werkdag van
- 08u30 tot 12u00
14u00 tot 17u00
- op dinsdag bereikbaar
tot 18u00

056 26 02 20

Openingsuren

  • Ma 08u30 tot 11u30
  • Di 14u00 tot 18u00
  • Wo 08u30 tot 11u30
  • Do 08u30 tot 11u30
  • Vr 08u30 tot 11u30
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.